Protetica reprezintă o specialitate ce tratează metodele de restaurare morfo-funcțională și estetică a aparatului dento-maxilar cu ajutorul unor proteze biocompatibile.

Boli grave ale dintilor duc de multe ori la pierderea partiala sau totala a acestora. Reconstructia dintilor afectati sau inlocuirea celor pierduti se realizeaza cu ajutorul tratamentelor protetice. Rolul lucrarilor protetice este de a asigurao masticatie normala si un aspect placut al dintilor, cat mai aproape de cel natural. In cazul pierderii partiale a dintilor este foarte important ca rezistenta dintilor ramasi sa nu fie afectata de suprasolicitare. Astfel, etapele de protezare trebuie sa se faca cat mai repede si mai bine posibil. O lucrare de calitate depinde in egala masura de medicul dentist, de tehnicieni si de materialele utilizate.

2Cdental se dovedeste a fi o alegere foarte buna pentru executie de coroane dentare si punti din diferite materiale (nobile, semi-nobile, ceramica), executarea diferitelor tipuri de proteze (mobile, cu sisteme speciale sau clasice etc.), de lucrari pe implanturi, de furnir ceramice si compozite, de tratament si echilibrare ocluzala. Coroanele pot fi cimentate de pe partea ramasa a dintelui pacientului sau prin atasarea unei punti dentare (doua sau mai multe coroane interconectate) la dintii adiacenti.

Coroanele de portelan pe zirconiu:

Gradul inalt de translucenta a zirconiului ajuta la redarea unui aspect cat mai natural, culoarea fiind apropiata de cea a dintelui pacientului. In ciuda gradului mare de transparenta a zirconiului, nu exista margini negre in cazul retragerii gingivale aferente varstei inaintate, asa cum se intampla in cazul restaurarilor cu metale.

Conform cercetarilor stiintifice, zirconiul, material ce nu contine metale, nu provoaca alergie sau incompatibilitate. In plus, este compatibil cu mucoasa si tesuturile bucale. Nu afecteaza nervii deoarece transferul termic este mult mai lent decat in cazul restaurarilor dentare pe baza de metal.

Contact

Nu suntem online momentan, insa ne poti trimite un mail si vom raspunde cat mai repede cu putinta.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search